Cafeaua, eterna poveste…

Azi dimineață ceva  ciudat îmi agită neuronii care încep să se bată între ei de parcă guvernul ar fi anunțat o mărire de salarii cu 175% combinată cu reducerea de 99% a prețurilor la internet și telefonia mobilă că de, astea sunt cele care ne țin în viață azi.  În zarva care pare că se amplifică reușesc cu două degete să ridic o pleoapă și să-mi dau seama de ce vibra ceva pe mâna mea stângă iar pe noptieră urla ca din gură de șarpe un obiect despre care se spune că nu-i ființă. Pe naiba, matinal și tare obraznic neînsuflețitul!

Îi dau un pumn de-a zburat cât colo, mă întorc pe partea cealaltă hotărâtă să-mi continui somnul dar iată că “de îndată” mă anunță și prăpăditul de telefon că am un mesaj de la @philipsromania!  Nu, asta e prea de tot. Mesajele astea aiurea, ce treabă am eu cu personajul acesta Philips?! Dau block la număr și  adorm iarăși visând că tocmai comandam o bica unui negru cu zâmbet larg și piele de culoarea cafelei. Ba nu, îl rog un meia de leite! Adică mai pe limba noastră 😅 cu spumă de lapte fină cu LatteGo.  Prind ceașca cu mâinile amândouă  în visul meu lusitan și imediat tresar!  Aud  pe facebook melodia  peniței Claudiei: 

Salut ! Vă amintesc că duminică, 13 octombrie, expiră termenul probei a patra propuse de magNET.ro și Philips România !

Doamne, Claudia nu are somn?! Ori a trezit-o Albert când a spălat ceștile de cafea?!

Ei da, acum chiar am sărit din dulcele așternut fix în mijlocul camerei! Că doar era chiar 13!! Și ca să fie 13 complet (mai nou, duminică 13!)  văd cum covorul meu alb devine o hartă cu nuanțe maronii, culoarea cafelei iar una din tălpi îmi ia foc. Dacă nu mă ardea talpa mă credeam descoperitoarea cafelei yemenite!  Mă trezesc de-a binelea când văd privirea dezamăgită a colegului meu de viață care îmi spune că tocmai îmi făcuse o cafea tare, fără adaosuri, după tradiția beduinilor și o așezase frumos pe noptieră. Exact așa cum trebuia ca eu să apuc ceașca neapărat cu mâna dreaptă, pentru noroc pe ziua asta!

Mă așez dezamăgită pe marginea patului și cu ultimele puteri îl rog pe soț să-mi mai prepare o cafea după ritualul vechi, așa cum a semnat în contractul de nuntă, ca la turcii de altă dată: tu bărbat te obligi să-i asiguri zilnic nevestei necesarul de cafea!! Dacă nu, nevasta putea cere divorțul la imam! Că iubirea era pe planul doi !! Ori promisiunea de cafea, cum remarca Fulbert de Monteith era, probabil, mult mai prudentă decât jurămintele de fidelitate.

Dezamăgit  soțul îmi spune că tocmai a prăjit și mi-a preparat ultimele boabe de cafea pe care le-a adus din Arabia! În casă nu mai avem nici un gram de cafea iar magazinul din colț e închis, patronul arab e plecat la aprovizionare! Ori așa i-a zis nevestei!  Dintr-o dată ochii soțului meu având culoarea boabelor de cafea ce tocmai au scăpat din vasul de prăjit se aprind în mii de scântei precum nisipul fierbinte al Africii: 

-Azi prietenii noștri cei mai buni aniversează doi ani de la deschiderea pensiunii lor la marginea orașului. Știi ce frumos și liniște e la ei și ce espressor automat Philips au, ba chiar două că au mai adus unul pe terasa din livadă unde ai putea să-ți scrii articolul, inspirată și de copacii cu frunze ruginii. Acolo, singură, în timp ce grupul petrece în curtea din față tu poți să-ți prepari o varietate de cafele, din boabe proaspete. Poți chiar să alegi din trei setări diferite pentru a se potrivi preferințelor tale de blogger. Dacă accepți să scrii acolo, fii sigură că articolul tău va beneficia de personalizare la o singură atingere de buton. Pardon, de tastatură căci știu cât de nebunește îți vor țopăi degetele pe laptop după primul espresso. 

Cum să nu ai încredere în partenerul de viață?! Că-i răbdător dragul de el când îl lipsesc de cicăleală și mă retrag în mrejele amărâtelor mele bloguri! Zic pe nerăsuflate: Hai!! Pune caii la brișca aia din garaj și viteză maximă  că acum bat stafiile de miezul nopții și-mi iau amendă! 

Ajunși acolo ocup terasa precum orice invadator antic ori modern, mă reped la bietul espressor și iaca prima bombă, șoc și groază, ca să fiu in trend: cum obțin o ceașcă de cafea pe gustul meu?! Unde-i râșnița ceramică că în dulap nu-i! Nu de alta dar nu exista nici o amărâtă de râșniță veche care să-mi permită să obțin o cafea măcinată ca pe vremea bunicii! Mă învârt de jur împrejur, cuget preț de trei secunde dacă să chem ajutoare dar asta însemna haz de mama focului și toată gașca pe cap. Mă calmez și… evrikaaaa! Iată ce simplu e! Doamne ce deștepți sunt ăștia de la Philips România, totul e clar, așa ca pentru orice neuron care nu le are cu tehnica! Grabă mare pe mine să beau prima cafea dar tot trag o căutare pe net să văd cam pe la ce piață găsesc și eu o șmecherie de asta să dau o fugă cu tramvaiul să-mi iau una în dormitor. Surpriză mare, cică mi-l trimit ei acasă, ambalat frumos și gata de băut! Pardon, de utilizat. Care ei?! Ei hai că-i culmea măi dragă bloggeri, păi unu-i „fruncea” la făcut cafele bune și fără efort, adică  magazin online magNET.ro  !

După prima cafea știți voi cum a curs inspirația și articolul? Rapid precum sistemul de lapte cu cea mai rapidă curățare în 15 secunde!  Brusc s-au aprins și mii de luminițe în mintea mea când băteam în taste: 13 termen limită la proba cafelei dar și 13 ani de când magNET.ro se tot învârte cu spor printre români! Să fie cât mai multe calupuri de 13 ani în viața lor!

Acum câte cafele am băut eu cu viteza luminii nu vă spun! Secret!  Doar că atunci când gașca noastră s-a întregit, adică și Io, catindat la SuperBlogg m-am alăturat celor ce petreceau pe cinste, toți s-au simțit datori să-mi ofere câte o cafea, unii chiar se lăudau că au învățat cum se ajustează concentrația și aroma băuturii! Alții vroiau să-mi țină lecții despre avantajele  folosirii unui filtru de apă AquaClean și cele 5000 de utilizări ale lui, plus cum schimbă acesta în bine gustul cafelei! Sărmanii mei prieteni, eu sunt autodidact la capitolul espressoare automate Philips, mai nou cele LatteGo!    Pentru că eu am băut din fiecare fel câte o ceșcuță cât am scris articolul și mi-am atins pofta și limita, faceți voi bine și treceți cafelele voastre de dar pe lista aceea a celor norocoși care nu sunt zgârciți, cum zic unii cafele în așteptare! După atâta chef mâine sigur nu veți ști unde vă e cardul și nu aveți bani de cafea așa că una gratis nu vă strică!! Sau poate un necăjit de șomer fără bani își dorește o cafea bună pentru a putea merge înainte pe drumul vieții!

 Acum la final vă rog mult pe voi, cititorii mei, să aveți grijă dacă și ce comentați (juriu nu intră în discuție, acolo sunt zeii cafelei  și nu vreau să-i supăr pentru a nu-mi lua ceea ce-mi pot da 🤔)! Cafeaua este o forță care ne face buni, iubitori, diavoli sau îngeri, ne aduce inspirație și nesomn! Mark Helprin zicea că preotul voodoo și farmecele lui este nimic pe lângă un espressocare-i mai puternic chiar decât sufletul omenesc. Nu vă dau tot citatul să nu intru în conflict cu… toate religiile lumii, îi las asta lui Helprin! Dar nu uitați că după părerea mea, Talleyrand a spus marele adevăr : Cafeaua ideală e neagră ca diavolul, fierbinte ca iadul, pură ca un înger și dulce ca dragostea… Gândiți-vă că Talleyrand totuși n-a apucat iluminismul espresso!

Și după atâtea cești de cafea băute, vă mai spun doar că dacă iubiți cafeaua aveți lumea la picioare, aveți tot ce vă doriți … în sufletul vostru. Cum spunea cineva pe aici pe o ulicioară veselă de pe internet: 

Cu o cafea îți rezolvi toate probleme! Ți-e somn ? Bea o cafea! Te doare o măsea? Bea o cafea! Ți s-a rupt o unghie falsă? Bea o cafea! Ești în criză de inspirație? Bea o cafea! Nevasta se uita dulce la ospătarul de 19 ani ? Bea o cafea! Te-a enervat cineva care ți-a comentat urât blogul?   Dă-i cu cana în cap (exclus ceșcuța) dar să fie plină de cafea neagră și fierbint !!

Cafeaua, eterna poveste, / Iubește-o, doar cu magNET.ro ți se și potrivește….


––––––––-

Articol scris pentru SuperBlog 2019 / toamna, proba nr. 4. Pozele sunt preluate de pe magnet.ro și pixabay

4 gânduri despre „Cafeaua, eterna poveste…

  1. Fain articol 😍 Felicitări!
    Daca este vorba sa fim precauți la juriu, ce ar fi un mare plus pentru tine, atunci DAAAAA pentru cafea! Cafeaua este o eroina!
    Mult succes incontinuare!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.