Leapșa de la Alex

Ieri dimineață m-am trezit cu o nouă provocare, o nouă leapșă, e adevărat interesantă. Cu întrebări pe care și eu le-am pus tot persoanei mele când mă supăra tv-ul, un film sau nu știam ce să aleg în diverse situații. Așa că am ridicat cu drag mănușa pe care mi-a aruncat-o Neguțătoul de visuri prin gura, lui Alex (corect prin tastatura lui Alex), provocare pe care și el a primit-o de la Eva.

Alex m-a provocat cu celălalt blog al meu, SufletDeTurist dar am ales să răspund pe acesta care, zic eu, este mai puțin scorțos.

Deci să vedem ce zice neuronul meu responsabil cu leapșa asta:

Laptop sau telefon?

Telefon. Deși sunt nedespărțită aproape de laptop, la care renunț DOAR când zbor simplu, fără bagaj de cală, aleg totuși telefonul pentru că fără el fac depresie în mijloacele de transport în comun sau în stații când aștept un stb-ist de-al lui tanti Firea. M-am învățat să-l ador deși are un ecran atât de mic față de dragul meu laptop. Dar muncește mult pentru mine, mai ales în vacanțe când o face pe ghidul și de cele mai multe ori reușește cu succes. Plus că face o grămadă de poze, chiar și pozne dacă nu știi să te porți cu el.

Cărți sau TV?

Cărți. Pe hârtie. Deși televizorul este prezent în toate camerele casei mele, mai puțin în baie, Doamne ferește. E bun să vezi din când în când cine te mână la plata taxelor și impozitelor. Bine, mai sunt și documentare pe care nu le vezi în cărți dar aș renunța la el dacă ar fi obligație. Deși consider că e un bun antrenament pentru celulele nervoase care fac eforturi uneori să înțeleagă discuțiile de la știri sau show-uri tv, mă pot lăsa ușor de obiect.

Pizza sau hamburger?

Pizza. Îmi place. Plus că nu e nici pe departe așa de responsabilă cu șunculițele de pe șolduri dacă e consumată moderat, cu multe legume, fără sosuri din comerț, fără prea mult bacon, salamuri. Prefer varianta antică egipteană din azimă, ulei de măsline, puțină brânză și ceva legume cu condimente naturale.

– Pauză, mă duc la cuptor că parcă deja miroase frumos! –

Ciocolată sau fursecuri?

Fursecuri. Ciocolata e periculoasă vara în vacanțe 😲. Plus că fursecurile sunt atât de variate că mereu ai motive în fața criticilor să cumperi câteva și să le guști pentru înțelegerea, chipurile, a culturilor locale dacă ești în vacanță! Și cum sunt glazurate cu ciocolată sau au în interior acest ingredient primitiv al amerindienilor, constituie cea mai bună alegere pentru inducerea în eroare a nutriționiștilor.

Chipsuri sau pufuleți?

Pufuleți. Chips-urile de azi sunt ca țigările, tot de azi: o adevărată chimie organică, menită să-ți creeze și ceva dependență. Mă rog, nici pufuleții nu mai sunt ce erau dar rețeta e mult mai simplă. Și cum UE vrea să scoată curând chips-urile de pe rafturile magazinelor alimentare, le-o iau înainte, aleg pufuleții.

Filme sau seriale?

Filmele că au cap, trup și coadă la un loc. Serialele mă încurcă în gestionarea timpului. Există și excepții (doar confirmă regula, da?) și a fost, să nu râdeți, Suleyman Magnificul – sub domnia iubirii. Cum vă aud chicotind în masca contra gripei, vă explic: am început să urmăresc serialul după câteva episoade de la debut, intrigată fiind de pasiunile cu care era comentat de către istorici, artiști, politicieni, experți titrați în arta prelucrării metalelor prețioase, țesăturilor, tra-la-la…. și a riscului pe care și-l asumau unii fugind de la serviciu să prindă episodul de păr și nu de papuci. Și de aici m-am lichit cum zice moldoveanul, am început să-l urmăresc cu patimă, să comentez dar mai ales să …. învăț despre istoria turcilor selgiucizi, otomani, ce era de fapt un ienicer și cum se temea sultanul de el, o cadână, hamamul, mă rog multe altele dar doar prin transpirație paralelă filmului, eu căutând pe net. Așa am aflat și istorie românească interesantă, alta decât în manual.

Vacanță la mare sau la munte?

Ambele, nu pot alege. De aceea îmi plac locurile 2 în 1. Deci mare cu plajă și în spate imediat muntele. Cea mai bună rezolvare. Uite așa mi-am amintit cât dor îmi e de Croația, de Lefkada, de…

Cam astea ar fi alegerile mele dar nimic nu e bătut în cuie.

Se spune că leapșa e frumosă când sunt mai mulți jucători. Dacă încerc să-mi amintesc din copilărie, așa este. Deci dau leapșa către Angela că poate se plictisește prin Egipt și doar așa pot să-i spun că o invidiez puțin, prietenește, către Grațiela că tot povestește ea despre cum funcționează creierul uman (m-ar interesa și unul de cățel, pentru năzdrăvanul Piciu al meu) și pe Gaby al cărei blog îmi revine de multe ori în minte când simt pe pielea mea că trăiesc în România.

Misiune îndeplinită! O zi faină să aveți!

10 gânduri despre „Leapșa de la Alex

  1. Hahaha…. Urmaresc aceasta leapsa de vreo 5 zile de cand a inceput sa se roteasca prin comunitatea de bloggeri din care fac si eu parte. SI e foarte distractiv ca s-a transformat putin asemenea telefonului fara fir :))). A pornit de la „la ce ai renunța” și a ajuns la „ce ai prefera”. Am inghitit putin in sec cand am citit „carti”, dupa ce eram obisnuita cu formula „la ce ai renunta” :)))). Oricum, frumoase raspunsuri!

    Apreciază

    1. Mulțumesc Grațiela. Nu, la cărți nu renunț, mai ales că sunt genul care trebuie să se asigure că are o rezolvare în orice mediu. Și cartea e sfântă.
      Aștept răspunsurile tale, sunt sigură că vor fi interesante.
      O seară bună să ai!

      Apreciat de 1 persoană

  2. Well, well, well… Bravo!
    Mulțam frumos pentru preluarea tag-ului!
    Elocventă ca de obicei, dar până la urmă elegantă și isteață.
    Frumos șiretlicul cu muntele și marea, Mirela a făcut la fel, ceea ce dovedește încă o dată (dacă mai era nevoie, coane), că fetele sunt mai inteligente decât bărbații 😁.
    Uite și cum UE își arată iubirea față de cetățeni, mă scapă de nocivele chipsuri, cu sau fără voia mea. Eu zic că e un lucru bun și de apreciat.
    Bune răspunsuri și ce pot spune, gusturile nu se discută, dar alegerile motivate sunt mai bune.
    Mi-a plăcut, frumos!
    Mulțam de știrea despre UE, habar nu aveam. Barem să-mi trag câteva tiruri cu chipsuri în depou.
    Ok, știu că mă întrebi în mintea ta, „Bine mă Alex, ce faci cu atâtea chipsuri, că expiră…”
    Neh, la câte E-uri au în ele, secole de-a rândul… Ce ziceam eu de gusturi?
    Felicitări pentru articol și pentru un joc hmm, în cadrul regulilor! 😅

    Apreciază

    1. Mulțumesc Alex.
      Nu-mi fac griji pentru viitorul tău depozit de chips-uri. Oricum la câte discuții, sfaturi, păreri, interdicții sunt la tv 😂, vorba soțului meu: oare ăștia ce naiba mănâncă?! Așa că chips-urile sunt mai puțin periculoase dar de, unde-i lege….
      Cu muntele și marea e pe bune, să știi. Nu-mi plac prea mult ținuturile plane, fie ele și la mare. Deși nu sunt o cățărătoare, ba din contră. Dar îmi place să văd stânca cum o macină valul 🤔!
      Referitor la inteligența pe sexe, nu e așa. Am o părere altfel, cred că suntem la fel, depinde doar ce a pus acolo creatorul care, pentru mine, rămâne un mare necunoscut. Ca și interesul lui de a crea ființe superdotate ori supertâmpite. Ca la bucătărie de altfel.
      O zi bună să ai și multă inspirație să-ți continui scrierile!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.