Când știrile te derutează: arderea Alexandrei !

Așa cum spuneam în articolele trecute, de mult timp televizorul n-a mai fost prezent așa mult în viața mea. Începând cu 26 iulie, l-am închis foarte puțin, cazul Alexandra m-a marcat profund ca femeie, ca mamă dar mai ales ca cetățean al acestei țări. Sigur nu voi uita nicicând aceste momente. Soarta dramatică a Alexandrei a fost, de fapt este picătura chinezească. Picătura care a umplut un butoi românesc care s-a umplut rapid în ultimii ani. Peste toate aceste orori care se afișează aproape permanent pe posturile televiziunilor noastre, știrile, informațiile false și neverificate vin să agite și să creeze și mai mult mister. Una din aceste știri care se repetă inuman pe mai multe televiziuni este despre posibilitatea sau nu a arderii corpului Alexandrei în casa și la locul indicat de ucigaș.

Pe scurt, s-a susținut de specialiști că un corp uman nu putea fi ars în acea sobă improvizată, nu în timp așa scurt și mai ales că bijuteriile de argint nu sunt deformate, topite. Ei bine, televiziunile au întreținut acest foc uman al revoltei, de fapt al falsei informații. Mai nou văd că și Maria Grapini propune specialiștilor în medicină legală să facă un experiment și să ardă un corp de animal. Dar ce nu știe Maria Grapini și ce nu ne spun televiziunile este că acest experiment există de peste 20 de ani, realizat de o instituție de prestigiu:

Un corp uman este dovedit că poate arde, nu integral la nivel total de cenușă, la temperaturi de 600 – 850° C ! Că la aceste faze oasele devin casante, apar fisuri care le fragmentează. Un test efectuat de către IML Freiburg Germania în anul 1998 a dovedit acest fapt ! Și că timpul de distrugere este relativ scurt, câteva ore. Fapt relatat clar de un medic al IML București și auzit de mine astăzi dimineață la un post tv.

Pe de altă parte mi-am amintit că de-a lungul ultimilor ani am citit tot felul de materiale, unele fiind legate de mormintele de incinerare din antichitate și prima perioadă a Evului Mediu. M-aș fi bucurat să-mi amintesc mai multe informații citite dar ceva tot m-a ajutat azi. Anume că gropile în care se ardeau morții acum aproximativ 2000 de ani și mai mult în anumite proceduri ritualice, experimentate azi de antropologi, au dus la concluzii diferite dar ce pot fi folosite și în acest caz al nostru. Corpurile umane ardeau în timpi diferiți după cum era poziționat corpul și după circulația aerului în groapă, la care se adăugau diverse substanțe naturale și tipul de roci cu care se tapetau gropile. Timpul varia undeva între 4 și 48 ore în mod obișnuit și era oarecum controlat, ceea ce este surprinzător pentru acele vremuri. Un studiu interesant pe care îmi pare rău că la vremea respectivă nu l-am salvat undeva.

Nemernicul a spus că a folosit diverse materiale inflamabile. O scurtă căutare pe sfântul Internet ar fi fost mai mult decât lămuritoare. Anume că arderea cauciucurilor de mașină cum ar fi declarat Dincă că a folosit, ridică temperatura la aproximativ 1000° C :

Pe timpul arderii cauciucului brut, a cauciucului prelucrat si a articolelor de cauciuc, temperatura se ridica foarte mult ajungand pana la 1200°C, degajandu-se o mare cantitate de caldura (peste 10000 kcal/kg produse de ardere gazoase si particule solide ne arse sub forma de fum negru si dens. Cauciucul natural si o serie de cauciucuri sintetice la temperatura de peste 120°C se topesc si curg, marind suprafata de ardere. / http://www.qreferat.com/stingerea-incendiilor…

Pe de altă parte el a spus că a folosit și vaselină (produs petrolier) turnată pe oase, după ce carnea arsese deja. Acum ce tip de vaselină a folosit, rămâne de văzut pentru că temperatura de ardere este și ea diferită în funcție de amestecuri.

Apoi nimeni nu s-a amintit că arderea corpului Alexandrei a fost favorizată de vârsta ei tânără, oasele comportându-se altfel în foc față de cele ale peroanelor vârstnice.

S-a speculat extrem de mult că acele obiecte de argint ce au aparținut Alexandrei și se presupune că au fost în foc și nu aruncate în cenușă pentru a le ascunde, nu s-au deformat sau topit. O simplă căutare pe Wikipedia ar fi lămurit că temperatura de topire a argintului este de aprox. 961° C la o puritate mare și undeva la peste 750° C pentru diferite aliaje.

Citeste mai mult: adev.ro/pvq3c6

Singurul fapt pe care nu mi-l pot explica, cum s-a reușit răcirea cenușii. Am un grătar în curte și mâna de cenușă ce rămâne vara stă caldă multe ore. Doar dacă timpul când a fost păzit de procurori și polițiști, Dincă nu a răsfirat cumva cenușa și apoi a umplut din nou soba. Oare l-a întrebat cineva asta ?!

Am scris despre aceste fapte pentru că e clar, manipularea există la orice nivel. Și tare mi-ar place să nu ne mai mintă nici cu televizorul, nici în presa scrisă că este destul cât ne-au mințit, ne mint și ne vor minți guvernele. Cred că bestia Dincă face parte și dintr-o rețea de sechestrare și plasare de fete minore și așa se explică tergiversarea intrării pe proprietatea sa. Și asta mă sperie !

Să sperăm că măcar în acest caz se va aprinde un opaiț și va exista o mică schimbare. Căci un bec adevărat și puternic nu cred. Și Doamne ajută pentru ce ne va aștepta când se va răci cu adevărat cenușa și memoria Alexandrei căci speranțe de mai bine eu nu am !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.