Când visele înving temerile

Vine o vreme  în viața fiecărui om când devine nemulțumit de ceea ce  are, de ceea ce face, cum petrece timpul liber, zilele de naștere, aniversarea căsătoriei. Își dorește altceva, mai interesant, mai palpitant, care să aducă în plus emoții și să lase urme adânci în suflet, în acea avere despre care se spune că nimeni nu ne poate lipsi de ea, memoria. 

Cam așa și în căsnicia mea. Ne-am cam săturat să fim mereu gazde pentru prietenii care veneau la noi cu orice ocazie dar doreau să-și facă și zilele lor de naștere tot în ograda noastră. Nimic de zis și acceptam cu drag la început dar când doar noi doi rămâneam să curățăm, să adunăm după ei… totul căpăta altă față. La un moment dat, leoaica din mine a vrut să fie și  maimuță, că de, e la modă zodiacul european împletit cu cel chinezesc. Așa că am schimbat politica și mi-am anunțat amicii că eu și soțul vrem să ne bucurăm puțin singuri de viață, ca doi guguștiuci 🤗 și ne-am propus o minivacanță de ziua soțului undeva departe, prin lumea largă. Nemulțumiți amicii, unii chiar ne-au sfătuit că după câțiva ani de căsnicie, e aiurea să-ți dorești experiente cu romantism. Noi nimic, vrem să avem și un alt fel de a ne sărbători zilele importante din viața noastră.

Bun, până aici totul bine. Dar ce, unde și cum ne vom sărbători noi prima experiență de acest fel?  Căutam și nu găseam o soluție, un loc care să adune ca într-un buchet aniversar, mult romantism, food & drinks (aniversare fără drinks, cine a mai văzut?) și obligatoriu măcar  două experiente cu adrenalina. Brusc mi s-a făcut poftă de adrenalină, eu care mă prind bine cu toate degetele de scaun la fiecare curbă mai strânsă de pe șosea. Și cu poftele femeilor nu te pui. Așa că am început să căutăm: salt cu parașuta, exclus că nu ne plac parașutele; cursa de raliu, doar dacă nu am altceva să-mi fac soțul fericit, că doar e ziua lui; experiența de tir, nici atât, mie îmi plac merele să le mănânc și nu să le pun pe cap. Cam triști eram că nu găseam ceva cu care la întoarcere să ne surprindem amicii, povestind și arătând   poze și filmulețe. 

Exasperat soțul meu propune să căutăm o agenție turistică, să alegem un sejur prin ea că vom avea destulă adrenalină dacă oferta nu va corespunde cu ce găsim la destinație. Așa ne-am hotărât pentru o vizită în Cappadocia unde aveam destulă adrenalină de consumat prin orașele subterane și tufurile ciudate. Vom privi de jos și cerul plin de baloane dacă ne vom trezi pe la 5.30 dimineața.

V-ați prins, aici apare problema: eu cea temătoare când merg cu mașina, îmi doream dintr-o dată un nou experiment, alunecarea cu balonul prin curenții de aer. Dar soțul meu, de altfel mare amator de curse auto, drumuri cu multe curbe și mare păcătos la respectarea vitezei legale, nu-și dorește zborul cu balonul cu aer cald pentru că nu are încredere în siguranța lui. Este genul care se simte excelent când are pământul sub tălpi. Cu aerul și apa nu prea e prieten.
 Accept, ce să fac, doar era ziua lui. Totuși ceva nu-mi dădea pace: un om care  zboară pur și simplu cu mașina lui să nu zboare și cu un biet balon? Și să nu primească nici un cadou aparte de la nevastă  de ziua lui? Nu se poate, mereu l-am surprins cu daruri ciudate.

Încep să caut un cadou mai deosebit, care să-și pună amprenta pe sufletul lui și  în discuții cu nenea Google, peste ce credeți că dau? Experimenteaza viata!  Wow!! Păi au exact ce îmi trebuia pentru un cadou care să-l convingă pe soțul meu că se teme degeaba, zbor cu balonul. 

Mă hotărăsc, îi contactez pe cei de la Experimentează viața, discutăm ce și cum și optez pentru un  zbor cu balonul, timp de o oră, la 20 km distanță de București. Partea cu firma rezolvată, voucherul electronic primit, rămânea să găsesc momentul potrivit să-l fac pe soțul meu să accepte darul și să zboare. Am uitat să spun că voucherul e valabil 12 luni. Și ocazia s-a ivit când o colegă de serviciu de-a soțului a adus poze din Turcia, de la Pamukkale unde a zburat prima dată cu balonul. Când l-am văzut că a mai înmuiat din never, i-am arătat voucherul pe care avea și un mesaj personalizat: Acum ori niciodată! Dacă nu vrei tu, eu tot zbor pe cadoul tău! N-ar fi mai romantic să zburăm amândoi? Plus că aici facem botezul cu șampanie adevărată!

Până la urmă eu tot n-am zburat că un amic și-a dorit foarte mult să zboare și el. Cum toate zborurile pe o perioadă bună de timp erau programate, am cedat eu și au zburat bărbații, curajoșii. Nu mă întrebați cum le-a fost că au venit veseli de parcă descoperiseră o nouă planetă. Destul de adevărat ce am spus, că e ceva să privești pământul de la câteva sute de metri înălțime.

Eu mi-am împlinit însă visul în Cappadocia. Ajunși acolo soțul meu mi-a dăruit un zbor cu balonul. Înainte de zbor încerca să mă liniștească, cum că nu e periculos, că piloții sunt ultra pregătiți, că soarele e mai rotund văzut din balon, câte cele. Numai că eu eram foarte calmă. Îmi dorisem acest zbor încât în dimineața cu pricina mă învârteam pe lângă turci, mai să le dau o mână de ajutor la umplutul balonului cu gaz. Cum a fost sus, când balonul s-a ridicat în geana de lumină ce se sălta ușor peste adormita țară a hitiților? Minunat. O liniște dumnezeiască era în sufletul meu, uitasem de toate relele și m-am abandonat complet corolei de minuni a lumii, acel soare unic care ne-a făcut surpriza să apară brusc după o coloană de tuf cu o formă aparte, mai… romantică!  Am povestit pe alt blog al meu această experiență minunată, istoria zborului cu balonul și multe alte lucruri reale, cele care îndreptățesc prețul ridicat al aventurii. Și cea mai grea plată, trezitul la ora 4 – 4.30 dimineața . 

Romantismul în timpul alunecării cu balonul  prin aerul anatolian a fost la singular, soțul meu fiind distribuit  în cealaltă parte a nacelei căci trebuia echilibrată greutatea în coșul de aluminiu și nuiele. Am reperat, vorba lui Caragiale și romantismul, plimbându-ne la prânz  prin Valea Iubirii. 

Zbor cu balonul cu aer cald si escape room pentru 2 persoane

Un zbor cu balonul cu aer cald este o experiență unică, măcar o dată în viață trebuie experimentat. Acum este destul de ușor de încercat, fiind și la noi în mai multe zone ale țării. Pentru sud, experții de la Experimentează.ro vă pot împlini visul.

A fost primul an când am petrecut deosebit o zi importantă din viața soțului meu. Cadoul pe care l-a primit de la mine – voucherul de la Experimenteaza.ro – a fost cea mai bună alegere, avea să-mi mărturisească mai apoi. Recunosc că a fost o mare îndrăzneală din partea mea să dau banii pe așa ceva,  știind că îi este teamă să zboare cu balonul. Dar a simțit că i l-am dăruit din toată inima și am reușit să-i deschid apetitul pentru ceva nou ce nu încercase în viața lui. Dovada că n-am greșit cu așa un cadou a fost aceea că a achiziționat singur zborul cappadocian. 

Zbor cu balonul cu aer cald si escape room pentru 2 persoane

Cum se apropie ziua mea, întrebarea a fost dacă îmi doresc acel zbor de la Experimentează.ro pe care l-am ratat inițial, dăruind locul meu unui prieten. Normal că am acceptat imediat, șansa de a vedea de sus și pământul meu românesc îmi surâdea și era cadoul perfect. Plus că după zbor urmează, cu același voucher, escape room! Wow! Adrenalina cerului de dimineață cu adrenalina minții descifrând Codul lui DaVinci! 

Acum, pentru că am plutit cu adevărat prin curenții matinali ai frumoasei Anatolii și pentru că visez cu adevărat la un alt zbor, vă pot spune cu mâna pe inimă: nu ezitați, anii vieții se preling fără să ne dăm seama și dacă ne cramponăm de prejudecăți, de temeri inutile, pierdem partea cea mai frumoasă a ei. Pentru a fi un om împlinit, trebuie să ne învingem temerile de orice fel și să ne depășim limitele. Doar că acest lucru trebuie făcut sub îndrumarea specialiștilor pentru ca experiența să fie reușită. Să dăruiești prin furnizorul tău de experiențe este un lucru care aduce împlinire.

Zbor cu balonul cu aer cald si escape room pentru 2 persoane

 Și nu uitați, o femeie a spus câteva vorbe care mi-au dat curajul să  zbor într-un coș de nuiele, purtată de curenții aerului dimineții, sub limbile de foc ce ajutau balonul să urce ori să coboare și totuși să fiu liniștită că mă voi înapoia fericită în brațele Pământului Mamă (din Rugăciunea pilotului de balon):

Cea mai mare victorie a omului este să-și cucerească propria frică.

Anais Nin

Zbor cu balonul cu aer cald si escape room pentru 2 persoane

––––––––––––––––––––––––––––

Articol scris pentru SuperBlog 2019, proba nr. 16

Poze preluate de pe experimenteaza.ro , arhiva personală și pixabay

2 gânduri despre „Când visele înving temerile

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.