Another Brick in the Wall

Părintele Francisc Doboș, un prelat aparte, mai ales acum în vremea pandemiei. Cu Isus în inimă dar cu picioarele bine înfipte în pământul mileniului III, m-a surprins foarte plăcut cu vorbele sale. Printre altele, dânsul le recomanda credincioșilor să nu confunde aghiazma cu vaccinul și că a avut un vis în care Isus l-a împuternicit să facă orice pentru a scoate cipurile din mintea muritorilor 🙏 :

Am o idee de business spiritual. Mi-am luat diplomă de specialist în extragere de cip-uri și cip-cirip-uri. Costul va fi pe bază de IQ: cu cât e mai mic, la IQ mă refer, oferta tre’ să fie mai mare. Rog seriozitate 😁 /fb

De râs, chiar am râs bine citind gândurile dumnealui. Dar este și de plâns!

Părinte Francisc Doboș, deși sunt ortodoxă, m-aș bucura să particip la o slujbă pe care o oficiați. Când se va termina carantina, voi găsi un moment și un colț retras în biserica unde slujiți. Dumnezeu nu ne-a interzis intrarea în alte biserici, diferite de cele ale cultului de care aparținem, chiar dacă unii dintre prelații noștri consideră drept păcat să ne rugăm altui cult decât cel ortodox, chiar dacă face parte din aceeași familie a creștinismului. M-au impresionat mereu preoții cu har »»📑. Și după cum v-am perceput în online, faceți parte dintre ei!

Plecând de la cuvintele unei revoluționare strigate sâmbătă prin capitală („este vorba despre cel de-al treilea război mondial între oamenii care cred în Dumnezeu și globaliștii sorosiști” / D.I.Ș.), cele de mai jos sunt primele gânduri ale părintelui pe care le-am citit și mi-au plăcut:

Nu fiți șoșolani sau șoșociști 🙂
Pe vremea lui Cristos, zeloții & Co l-au preferat pe Baraba în locul lui Isus.
Asta pentru că:
Baraba făcea răscoale.
Isus, în schimb, convertea/vindeca inimi.
Voi?!

Apoi am căutat și mi-am găsit lectură frumoasă pentru câteva ore:

Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului. Ok?! Nu le confundați. Dar pot fi administrate simultan. Bonus: luată pe stomacul gol, aghiasma îndepărtează conspirațiile și înmoaie inimile împietrite.

Teoria constipației poate fi tratată cu Xanax. Împotriva aroganțelor spirituale consumați cu încredere mătănii / rozarii ori de câte ori vă apucă bâzdâbâcii conspiraționiști. Nu s-au întâlnit efecte adverse de la rugăciune. Uneori nu funcționează din cauza împietririi inimii. Când rugăciunea personală nu dă roade chemați popa cu agheasmă … atenție, să aducă de-aia mare și de calitate. Dacă și popa-i virusat de billgheiți, cip-ciripuri și oculta mondială, dați-i să bea din propria agheasmă mare. Doamne, ocolește-i pe românii care vor să te învețe carte! :)))

“Credința și rațiunea sunt ca două aripi cu care spiritul uman se înalță spre contemplarea adevărului”. Enciclica Fides et Ratio

Și în pas cu vremurile, tot vorbele părintelui:

Dom’le, vaccinu-i ca dușul. Îl faci pentru tine, dar și pentru ceilalți :)))

„…când vezi un om gol, îmbracă-l…”Gol nu înseamnă doar fără îmbrăcăminte, ci poate fi gol de sens, gol de bucurie, gol de iubire … Așa că, „îmbracă-l”!

preluare facebbok

Pagina de fb a părintelui Francisc Doboș mie mi-a plăcut mult. Îmbină tot ce-mi doresc la un prelat. Am descoperit azi un interviu al părintelui, mi-a plăcut așa că am petrecut ceva timp căutându-i postările. A meritat.

Tot ce am preluat aici este de pe pagina sa de fb,

facebook.com/francisc.dobos

L-am găsit în multe alte pagini pe net, precum AICI: Încercăm să-L facem atât de serios pe Dumnezeu încât Îl îndepărtăm de oameni. Asta nu înseamnă că preoţii trebuie să fie clovni sau showmani, să-L dea pe Dumnezeu la super reducere, dar nici să-I facă o defavoare şi să-i îndepărteze pe oameni de El.

Cum ieri se cânta și se dansa – 😣- pe celebra Another Brick in the Wall / O altă cărămidă în zid, mă gândeam că atât zidurile cât și cărămizile sunt bune dar și rele. Și da, Nu avem nevoie de controlul gândului după visele oricui ne țipă în creier total împotriva intereselor noastre și pe unii îi face chiar sclavi neplătiți. Oare dacii liberi cântau Another Brick in the Wall când plecau la luptă sub stindardul lupului?! Că ieri așa încercau unii să ne învețe istorie!

„Sfat pentru cei care-i înjură / urăsc pe aici (fb) sau aiurea pe cei care (nu) se vaccinează: – Înjurați-i / urâți-i cu iubire / evlavie … și “grammatically correct”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.