EUROLIFE, de râs ori de plâns?

Căldură mare, mom cher! Vorba lui nenea Iancu! Cam așa am zis și eu zilele trecute, adică pe 19 iulie, când ne-a informat EUROLIFE că trebuie să avem în contul bancar 20 € pentru a ne reînnoi o poliță PAD ce avea scadența la 22 august! Deci cu 30 zile înainte de termen! Nimic de zis, funcționarii Eurolife știu că oamenii se despart greu de banii pentru asigurări, că sistemul bancar nu face transferuri la timp (caz proaspăt la o mare bancă, banii unei prietene blocați cu zilele într-un transfer local, fără motiv). Plus că Eurolife consideră că românii nu prea înțeleg legile chiar dacă le citesc și merită să le faci mai multe PAD-uri pe aceeași casă.

Ca să vă lămuresc, era vorba de o garsonieră ipotecată pe numele soțului meu, proprietar altă persoană care între timp a decedat dar, foarte important, polița PAD era făcută mereu de Eurolife, adică de cam 9-10 ani, împreună cu polița facultativă, ambele obligatorii într-un contract de credit cu ipotecă pe o locuință. Și totul a mers șnur, fără probleme, cu o mică surpriză anul trecut când ne-au reținut banii din cont cu 30 zile înainte de scadență. Pandemie, foame, cine știe! N-am ripostat, oricum trebuia plătită conform contractului, prin retragere din contul soțului așa că atunci nu ne-a deranjat prea mult. Și nici anul acesta n-ar fi fost bai dacă biata Eurolife nu s-ar fi bâlbâit pe banii noștri și nu ar fi emis PAD suplimentar fals.

Ei, dar vine anul 2021! Eurolife ne retrage 20 € fix la jumătatea lunii iunie chipurile pentru PAD! Retrage și pentru polița de asigurare facultativă banii în termen, fără timpi uriași, noi acceptăm că tot vrem să lichidăm ipoteca și nu ne mai prinde Eurolife în ograda ei. Dar vine ziua de 19 iulie când Eurolife ne dă un sms în care ne cere să avem iar c/v PAD-ului în cont! Parcă nu ajungea căldura de afară!

Telefonăm la numărul info-clienți și o doamnă plăcută la vorbă, împăciuitoare, ne spune că ei sunt curați, că buba e la noi, că avem două locuințe în același bloc, că sunt două nume pe contractul de ipotecă (proprietar și beneficiar credit, ciudățenie mare pentru un ofițer de asigurări) și că de aceea s-a emis o a doua poliță, cică legal. Îmi dă niște date și urmează să facem noi o cerere olografă (?!) de anulare a uneia din polițe. Acceptăm, zicem că decât scandal, treacă de la noi că au greșit ei. Răspund în 2 zile că s-a rezolvat problema dar, imediat după mesaj, ei retrag din cont c/v PAD, de data asta în lei. Desigur că au crescut gradele și la umbră, și la aerul condiționat și la neuroni. Și distracția abia acum începe!

În cererea olografă trimisă pe mail 😅😥, noi am solicitat copia PAD-ului valabil și ce primim? Un PAD nou, făcut pe numele fostului proprietar după ce soțul meu se zice că a fost consultat și și-ar fi dat acordul! Fals! Stați că nu e tot: la identificarea clădirii garsoniera crescuse precum Făt Frumos din poveste, era o locuință de peste 200 m și avea 5 camere, iar de bloc ce să zic, se infectase cu încă 6 etaje! Dar babana garsonieră nu avea număr! Și vă rog, nu vă plictisiți și citiți ce e mai important: PAD-ul fusese întocmit în aprilie și încasată contravaloarea în aprilie! De la cine?! Mister, că noi n-am plătit, din cont nu s-au retras bani de Eurolife în aprilie! Verificăm pe paid.ro, polița valabilă!!

Recapitulez, în iulie aveam cel puțin 2 polițe PAD valabile pe aceeași proprietate, ilegal conform legii, una bună iar cea din aprilie NULĂ pentru că nu avea adresă completă, locuința descrisă nu există, acordul de întocmire poliță PAD nici atât. Aveam doar încălcarea regulilor GDPR de către Eurolife, adică folosirea datelor personale ale soțului, fără acord lui, fără semnătura lui pe un contract!

Apucă-te și fă sesizare, nu olografă, ne-am gândit că or fi știind să citească și scrisul de pe tastatura calculatorului. Le-am demontat informațiile și demonstrat că au greșit, că au încălcat legea asigurărilor obligatorii, că au retras bani necuveniți, că au întocmit un PAD nul. Totul într-o petiție de parcă era lucrare de doctorat, cu paragrafe, bolduire, etc. Am solicitat polița PAD normală, cea în vigoare și returnarea unei sume de 20 € în contul din care au fost retrași.

Două zile mai târziu, suspect de rapid, primim răspunsul că banii ne-au fost returnați (verificat, erau), foarte rapid de parcă n-ar mai fi timpi morți în tranzacții interbancare ca atunci când plătim noi. Dar știți bancul acela cu tipul care se îneacă iar el, în loc să dea mâna salvatorilor le face semne cum că ar zdrobi ceva între unghii, strigând păduchioșilor? Cam așa și în răspunsul Eurolife:

Costurile de emitere a poliței PAD au fost înaintate de subscrisa la data de 25.05.2021 către PAID, urmând ca acestea să fie recuperate din contul bancar atașat poliței facultative. Recuperarea contravalorii poliței PAD s-a efectuate în data de 14.06.2021, din contul dumneavoastră activ…. M-a topit încrederea pe care o firmă de asigurări o poate avea în clienții ei, să-i vândă polițe pe datorie! Dar Eurolife a încălcat legea, chiar dacă ar fi plătit ei și ar fi recuperat de la noi 19 zile mai târziu! Nu avea acordul titularului de contract să încheie un nou PAD și nu avea acordul de a retrage bani din cont decât pentru PAD-ul deja valabil până la 22 august!

Și mai menționează în răspunsul destul de lunguț cum că cel ce a dat datele întocmirii PAD-ului ar fi vinovat că a greșit numărul apartamentului și că era logic să se emită un nou PAD în aprilie, deoarece chiar și pe contractul cu banca erau două nume, unul al proprietarului și unul al beneficiarului de credit 🤣🤣🤣🤣! Și pentru a-și dovedi nevinovăția, ne trimit un atașament, ultimul contractul din 2017/ 2018 prin care erau împuterniciți pentru înnoire automată unde, ce să vezi, toate datele erau scrise corect, era și o copie CI cu adresa exactă și semnătura declarantului că datele sunt corecte. Culmea, datele s-au brânzit fix în anul 2021! Covidul atacă unde nici nu crezi!

Curat murdar, dragă Eurolife, ar zice tot nenea Iancu! Oare pentru asigurările de călătorie ce inventați? Eu una n-aș avea curaj să închei o astfel de asigurare cu voi. Era mult mai simplu să recunoașteți că s-a greșit, că a greșit un agent care n-ar mai fi la voi, că din cauza eclipsei de lună, soare ori stele, a unei comete, că din cauza… adică minte-mă frumos că ai și tu interes să mă legi de tine. Dar să dați vina pe client și să-i trimiteți cică dovada că el a greșit dar care dovadă spune exact că buruiana e la voi, asta întrece tot. A, și să nu uit: Eurolife nu ne răspunde ce motivație are să ne rețină c/v pentru PAD cu 30 zile înainte de scadență, neconform cu legea asigurărilor obligatorii dar, bravo lor 😅, din atașament se vede clar că înainte de anul 2018 opreau legal banii, doar cu câteva zile înainte de termen și nu cu 30!

Eurolife

Mulțumesc Eurolife că nu ne-ați lăsat să ne plictisim acasă în aceste zile toride, mulțumesc că am citit și aprofundat legea asigurărilor obligatorii cu drepturi și obligații și mai ales că ne-ați convins că la voi NU vom face nici un fel de asigurare de bună voie! Și nu vă recomandăm nimănui, mai ales acelora care nu prea sunt obișnuiți cu internetul. Aferim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.