Globul invizibil din bradul de Crăciun

Dacă nu ai în suflet Crăciunul, degeaba îl cauți sub brad. Roy L. Smith

Ajunul se apropie și cu el luminile din brazii de Crăciun pe care îi împodobim în astă seară, după tradiție. Chiar dacă Nașterea este la o dată aleasă de mai marii bisericii  prin sec. IV, ea tot ne aduce daruri sufletești și emoții, bucurii, mese mult prea îmbelșugate (și nesănătoase 😉) dar și multe vise pe care sperăm să le vedem împlinite în anul care se va schimba la scurt timp după Crăciun. Visăm și ne punem dorințe chiar din seara de Ajun și nu așteptăm modernul An Nou.  

Toată această seară se petrece lângă bradul împodobit cu globuri colorate și luminițe. Sunt atâtea legende despre globurile din bradul de Crăciun! Cea mai frumoasă este cea care povestește despre un tânăr foarte sărac ce-și câștiga pâinea distrând lumea cu mingi colorate. În trecere fiind pe lângă ieslea de la Betleem a venit să se închine Pruncului dar cum nu avea cu ce să cumpere un cadou, s-a gândit să facă jocul cu mingile. Mișcarea bilelor colorate l-a făcut pe Prunc să râdă.

Globurile care sunt mai bătrâne decât noi sunt cele care ne fac Crăciunul mai frumos, ne amintesc de anii copilăriei, a noastră sau a copiilor noștri, ne amintesc de alte seri de Ajun petrecute cu cei care au plecat în alte lumi dar și de prietenii care fie nu pot fi alături de noi decât cu gândurile lor bune, fie au fugit din viețile noastre pentru că nu am mai corespuns dorințelor și nevoilor lor.  Dar ni-i amintim pe toți, într-o împletire de gânduri și sentimente cum numai într-o zi de sărbătoare poate fi.

Fiecare glob pe care îl agățăm în brad are o poveste. Și o semnificație aparte, așa cum vă povesteam aici în alt an »🎄. Când îl scoatem din cutia în care s-a odihnit aproape un an, ne deschide un sertărel din viața noastră. Fie că e un glob de sticlă de pe care vopseaua s-a șters din cauza vechimii, fie că e unul mai nou și mai scump ce vine din fabricile de la  Lauscha ori din Murano, fie că e de mătase sau doar un chinezism ieftin, fie că a costat mult sau doar câțiva bănuți, toate globurile bradului de Crăciun au aceeași magie de a ne aduce bucurie. Se spune că cel mai reușit brad este cel care adună în el toate culorile speranței, iubirii, credinței, libertății, bunăstării.

Nu uitați ca înainte de a vă așeza la masa de Crăciun, să vă hrăniți animalele. Altfel, spune o legendă, Dumnezeu s-ar putea să le ia din casa voastră pentru că nu aveți inima curată și nu le meritați!

Vă ofer în astă seară un glob vechi  de Crăciun, din sticlă, unul nou din materiale reciclate că e la modă însă cel mai prețios este cel  invizibil cu ochiul liber și nepalpabil dar care să vă ajungă în tainițele sufletului, pentru că el vine cu toate gândurile mele bune. De ceva ani ador povestea bradului de Crăciun împodobit de păianjeni și făcut de Isus un pom binecuvântat, plin cu beteală argintie, un pom simplu și sărac al celor  trei virtuți  bătrâne, Credința, Speranța și Iubirea. Așa că vă doresc  și anul acesta:

 Multă, multă sănătate,

Să primiți și să dăruiți Iubire

Să vă păstrați Credința,

Să aveți Speranțe!

Pentru prietenii bloggeri, pe lângă cele de mai sus, vă doresc să primiți în această noapte magică un sac mare cu inspirație și bucurie de a scrie  iar pentru prietenii de pe grupul AFA sper ca sacul cu daruri să aducă multe călătorii de plăcere  și mult așteptata întâlnire anuală pe care ne-a furat-o netrebnica  pandemie!

Tuturor, prieteni cunoscuți din viața reală ori doar virtuali, Crăciunul acesta să-l trăiți cu speranța de mai bine, cu iubire pentru cei dragi și mai ales aveți grijă de sănătatea voastră!

Nu uitați să-l urmăriți pe Moșu’ pe unde colindă și cât mai are până la brăduțul vostru. Nu de alta dar dacă e obligat să guste prea multe pahare cu lapte de struguri … ar putea rata bradul vostru! Cum, încă nu știți?! V-am spus în fiecare an să fiți atenți la traseul săniuței iar anul trecut când v-am colindat, v-am indicat și locul de supraveghere. Îl găsiți la sfârșitul colindelor mele😉: >📜

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.